На Рівненщині покращуватимуть стан та зариблення природних водойм

15 Грудня 2022, 15:56
Зарибнення водойм 1259
Зарибнення водойм

На Рівненщині покращуватимуть стан природних водойм та відтворюватимуть рибні запаси регіону. 

В Управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Рівненській області такі цілі поставили на п'ять років, розробивши відповідну програму. Про це йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Серед основних завдань: вселення риб у природні та штучні водойми, збереження основних нерестових та зимувальних угідь, посилення охорони рибних запасів.

«Загалом в області налічується близько 16 тисяч гектарів природних і штучних водойм. Заходи з поліпшення стану природних ресурсів в громадах вже розпочалися. Маємо не лише зберегти наявні запаси, а й повністю перебудувати основні популяції риб. Адже за останні роки спостерігається зникнення типових реофільних видів, які вже увійшли до червоних списків», - розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Окрім того, розроблені також заходи щодо протидії браконьєрському вилову, незаконної забудови прибережних смуг та засмічення водойм.

«Зариблення водойми має дуже велике значення. Риби-меліоратори допомагають знищувати синьо-зелену водорость та контролювати заростання водойм, а також боротися з цвітінням води. За рахунок цього відновлюватиметься природній стан озера та очищуватимуться річки», - зазначив т.в.о. начальника управлінні Державного агентства меліорації та рибного господарства у Рівненській області Володимир Крижовець.

У програмі також прописані заходи щодо розвитку любительського та спортивного рибальства, а також чіткий контроль за дотриманням природоохоронного законодавства.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024