Лісонасіннєвий завод на Волині: як проходить будівництво

21 Грудня 2022, 18:00
Будівництво лісонасіннєвого заводу на Волині Ексклюзив 1774
Будівництво лісонасіннєвого заводу на Волині

Будівництво селекційно-насіннєвого центру для вирощування посадкового матеріалу із закритою кореневою системою розпочали цього року на території ДП «Ківерцівське ЛГ».

Реалізовується проєкт сучасного лісорозсадницького комплексу, за європейськими стандартами. Журналістка Бізнес.Район поспілкувалася із представниками Волинського ОУЛМГ, щоб дізнатися про зроблену роботу та перспективи.

Як розповіли у пресслужбі, планують забезпечити повний цикл із вирощення якісних сіянців із високою приживлюваністю - від підготовки насіння до стану готовності для висадки на лісових площах. 

Потужності Центру дозволятимуть покрити власні потреби наших підприємств та для реалізації в інші області.

Що уже зробили

  • Придбали лісонасіннєву лінію ВЕТА-65, а також машину для мийки касет LAV-10, консоль дощувальну для поливу сіянців. Будують теплицю. 
  • Провели реконструкцію будівлі столярного цеху - тут буде розміщена лінія посіву.Проводяться земляні роботи для влаштування полів для дорощування посадкового матеріалу.
  • Зробили поточний ремонт цеху прищіпок під приміщення для шишкосушарні. 
  • Планується закупівля нового обладнання для переробки шишок хвойних порід, а це - барабан для обробки шишок, сушильна шафа з контролем вологості повітря, обезкрилювач для насіння та інші.
  • Проводиться реконструкція приміщення під холодильне обладнання.
  • Підприємство щороку планує вирощувати сіянці сосни звичайної та дуба звичайного в кількості п'яти мільйонів штук, з них 3 мільйони сосни та 2 мільйони дуба.

Будівництво селекційно-насіннєвих комплексів відбувається в рамках програми Президента «Зелена країна». 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024