Правоохоронці Рівненщини перекрили канал нелегального переправлення військовозобов'язаних до Молдови

21 Грудня 2022, 15:30
Правоохоронці Рівненщини перекрили канал нелегального переправлення військовозобов'язаних до Молдови 1150
Правоохоронці Рівненщини перекрили канал нелегального переправлення військовозобов'язаних до Молдови

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури трьох жителів Одещини викрили на незаконному переправленні військовозобов’язаних чоловіків за кордон 

Про це пише Рівненська прокуратура.

За даними слідства, протиправну схему налагодив батько з двома синами. Зокрема, за 8 000 доларів США (по 4 000 доларів США з особи) вони обіцяли перевести двох «клієнтів» через кордон з Молдовою поза пунктами пропуску. При цьому один з них зустрічав чоловіків біля потяга, інший – довозив до початку незаконного маршруту на прикордонній території, а третій відповідав безпосередньо за перетин кордону поза межами пункту пропуску.

Чоловіків затримали, коли вони намагались незаконно переправити через державний кордон військовозобов'язаних жителів Рівненщини.

Усім трьом учасникам нелегального «сімейного бізнесу» вже повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Встановлюється їх причетність до інших аналогічних злочинів.

Заходи щодо викриття протиправної діяльності здійснювалися працівниками контррозвідки Управління СБУ в Рівненській області за оперативного сприяння 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024