Добові норми вилову риби на одного рибалку: деталі

28 Грудня 2022, 14:09
Добові норми вилову риби на одного рибалку: деталі 3428
Добові норми вилову риби на одного рибалку: деталі

У грудні 2022 року набрали чинності оновлені Правила любительського та спортивного рибальства. Волинський рибоохоронний патруль продовжує знайомити волинських рибалок зі змінами законодавства.

Так, змінилася добова норма вилову водних біоресурсів на одного рибалку – 3 кілограми риби та 1 трофей. Трофей – особина будь-якої маси у мінімально дозволених для вилову розмірах. Про це інформує Волинський рибоохоронний патруль.

Такі види риб як атерина, верховодка, карликовий американський сом, ротань-головешка, сонячний окунь, тюлька, чебачок амурський – дозволяється ловити без обмежень у кількості на одного рибалку на добу.

Що стосується водних безхребетних, то добова норма вилову раків на одну особу становить 30 екземплярів, двостулкових молюсків – 5 кілограмів, креветок – 1 кілограм, рапана – без обмежень.

«Звертаємо увагу, що рибалкам  дозволено використовувати всі види водних біоресурсів в якості живої принади (живця), окрім видів, вилов яких заборонено», – йдеться в повідомленні.

Не зараховуються до добової норми улову придбані водні біоресурси, за наявності підтверджуючих документів.

Також не забувайте, що згідно з новими правилами рибалок зобов’язано під час риболовлі мати засоби для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів.

Волинський рибоохоронний патруль закликає рибалок перед риболовлею ознайомитися з новими Правилами рибальства, адже незнання законодавства не звільняє від відповідальності.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024