Митника, що дозволив ввезення техніки на 100 мільйонів гривень на Закарпатті, звільнили

03 Січня 2023, 09:31
Незаконне ввезення техніки 1096
Незаконне ввезення техніки

У Закарпатській митниці прокоментували повідомлення Бюро економічної безпеки України щодо незаконного переміщення дороговартістної техніки марки «APPLE» через митний пост «Лужанка».

Про це пише Закарпаття онлайн.

За даним фактом у Закарпатській митниці провели відповідна перевірка з метою встановлення обставин здійснення посадовими особами митного контролю та  оформлення автомобіля,  який 30.06.2022, слідуючи із Угорщини до України, перетинав державний кордон в пункті пропуску «Лужанка-Берегшурань» та в якому, після проведення митного контролю і його виїзду з пункту пропуску, співробітниками національної поліції під час огляду виявлено телефони і техніку марки «APPLE» на загальну суму близько 2,4 мільйона доларів США.

 

На підставі матеріалів вказаної перевірки, порушено дисциплінарне провадження щодо ряду посадових осіб Закарпатської митниці, за результатами якого винних осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. А інспектора, який безпосередньо здійснював митний контроль та пропуск даного транспортного засобу, ще у вересні п.р. звільнено з посади державної служби.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024