Асоціація «Енергоефективні міста України» допомагає громадам оцифрувати інфраструктурні документи

12 Січня 2023, 15:11
АЕМУ допомагає громадам оцифрувати інфраструктурні документи 365
АЕМУ допомагає громадам оцифрувати інфраструктурні документи

Асоціація «Енергоефективні міста України» (АЕМУ) допомагає громадам зберегти інфраструктурні документи, які можуть бути втрачені через війну.

Про це інформує пресслужба АЕМУ.

«Оцифрування документів дозволить відновити надання життєво важливих послуг водопостачання, водовідведення та опалення населенню постраждалих від війни українських міст, а також швидко відновити післявоєнну інфраструктуру, навіть якщо паперова версія буде втрачена», – пояснює керівник проєкту Сергій Кошарук.

Ідея проєкту виникла під час розмови з очільником громади, яка втратила документацію після ракетних обстрілів.

«Цей проєкт не унікальний і вже був реалізований у країнах із затяжними воєнними конфліктами, зокрема на Балканах. Адже  йде мова про втрату не тільки документів, а й, на жаль, людей, які можуть пам’ятати розташування прокладених інженерних мереж», – зазначає виконавчий директор АЕМУ Святослав Павлюк.

Проєкт розрахований насамперед на підтримку громад, яким загрожує втрата ключової інфраструктурної документації. Асоціація «Енергоефективні міста України» надасть їм підтримку в оцифруванні схем інженерних мереж та забезпечить надійне збереження інформації.

Йде мова про зберігання на хмарних сховищах або локальних дисках. Ми також готові допомогти зі спеціальною технікою для сканування.

Наразі передбачено надання засобів і ресурсів 80-ти зацікавленим муніципалітетам для оцифрування і зберігання їхньої основної документації. Також передбачили створення ГІС-карт на основі оцифрованих документів для 40 міст України – це комп'ютерна технологія, яка об'єднує зображення території з візуалізованими статистичними даними.

«Тож, якщо у вашій громаді повністю або частково відсутні оцифровані дані щодо інженерної інфраструктури, зокрема – щодо тепло- та водопостачання, та якщо ви зацікавленні у допомозі з оцифрування паперової документації, створення ГІС-карт та збереження такої інформації на локальних дисках чи хмарних сховищах, просимо виявити зацікавленість щодо участі у проєкті», – йдеться на сайті АЕМУ.

Інформацію про зацікавленість участі у проєкті просять якнайшвидше надіслати за адресою [email protected] або у інший зручний для вас спосіб, узгодивши з контактною особою Сергієм Кошаруком (тел. +38 050 378 2013).

Проєкт виконується в рамках надання Швейцарської гуманітарної допомоги на реагування в секторі WASH – назва сектору, що поєднує водопостачання (water), санітарію (sanitation) та гігієну (higiene).

Термін реалізації проєкту 8 місяців.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024