Евакуйований з Харківщини бізнес підприємець відкрив у Рівному і планує вийти на європейський ринок

20 Січня 2023, 14:16
У Рівному налагодили виробництво ортопедичних подушок 490
У Рівному налагодили виробництво ортопедичних подушок

У Рівному налагодили виробництво ортопедичних подушок, яке евакуювали з-під обстрілів на Харківщині. 

Це зробив підприємець Олександр Невалідов. Подушки він не лише продає, а й передає як гуманітарну допомогу людям, які їх потребують. Чоловік розповів про те, як відновлював бізнес та про плани вийти на європейський ринок. Про це пише Суспільне.

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ Олександр Невалідов з Харківщини евакуював родину. Два місяці перебули у Полтавській області, а з квітня приїхали в Рівне.

Також чоловік перевіз власний бізнес з виробництва ортопедичних подушок. Але повноцінно налагодити процес не вдавалося.

"Потужності підприємств, які за нашими формами відливали напівфабрикати, знаходилися в Дніпрі і Марганці. Після вторгнення вони перестали працювати. Нам треба було рятувати бізнес, працівників, в нас люди з вадами слуху працюють. Я хотів всіх згуртувати і самим навчитися відливати цю піну", — розповів Олександр Невалідов.

Зі слів чоловіка, його торгова марка — це перший український виробник ортопедичних подушок в Україні.

Процес стартує з мальованого вручну ескізу, який потім переносять у комп'ютер, прораховують розміри, фрезерують форму, в яку й заливають підготовлену піну.

"Ми робимо подушки для сидіння. Вони дуже комфортні і для сидіння, і коли спите. Є спеціальна виїмка під вухо, є під обличчя. Вона потрібна, щоб розвантажити обличчя", — пояснив Сергій Невалідов.

Працівник підприємства Сергій Гусєв розповів, що займається розробкою та наповненням каталогів, рекламної продукції, фотографіями.

"24 лютого було тяжко вирішити, куди їхати і чи взагалі виїжджати. Наважилися після двох тижнів перебування під обстрілами. Зупинялися в родичів, волонтери приймали нас. Їхали невеличкими партіями, а далі нас тут вже Саша об'єднав", — зазначив Сергій Гусєв.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024