Підприємці-спрощенці на Волині торік сплатили 837 мільйонів гривень єдиного податку

26 Січня 2023, 11:13
Єдиний податок 692
Єдиний податок

За підсумками 2022 року місцеві бюджети Волині отримали у розпорядження 837,1 мільйона гривень єдиного податку. Надходження єдиного податку в області торік на 12,4 відсотка перевищують показники 2021 року.

Позитивна динаміка за підсумками року має місце серед усіх груп платників єдиного податку. Про це Бізнес.Район повідомили у ДПС у Волинській області.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб — підприємців до бюджетів громад – 645,4 мільйона гривень. Юридичні особи — спрощенці сплатили 128,1 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 63,6 мільйона гривень єдиного податку.

«Щоб фінансувати видатки для вирішення актуальних соціально-економічних питань кожна громада потребує відповідальності та сумління платників податків. Як переконує аналітика, малий бізнес у період воєнного стану залишається надійним партнером місцевого самоврядування. Сподіваюся, що новий фінансовий рік сприятиме залученню податкових надходжень до місцевих бюджетів, оскільки торік бізнес продемонстрував у своїй переважній більшості зразкову податкову дисципліну. Відтак наповнення місцевих бюджетів було стабільним і прогнозованим», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Довідково: загалом вклад платників податків Волині до бюджетів громад за підсумками 2022 року склав майже 8,5 мільярда гривень.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024