На Рівненській митниці викрили ухилення від сплати мита на 16 мільйонів гривень

03 Лютого 2023, 13:11
Сплата мита 265
Сплата мита

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили громадянина України в ухиленні від сплати податків, обов’язкових митних платежів в особливо великих розмірах під час імпорту техніки.

Під час митного оформлення сільськогосподарських, вантажних та самохідних транспортних засобів, що імпортувалися на територію України та розмитнювалися у зоні діяльності Рівненської митниці, підприємець подав недостовірні відомості. Про це йдеться на сайті БЕБ.

В поданих до митного органу документах були занижені роки випуску імпортованої техніки та відповідно її вартість. Насправді техніка виявилась набагато новішою.

В результаті таких дій бюджету було завдано збитків в розмірі понад 16 мільйонів гривень.

Детективи Бюро економічної безпеки провели ряд санкціонованих обшуків офісних приміщень, підрозділів Рівненської митниці та місць проживання фігурантів кримінального провадження. За результатами обшуків вилучено фінансово-господарську документацію, документи митного оформлення та понад 7 млн грн готівкою.

Реалізація протиправної схеми була б неможлива без сприяння посадових осіб Рівненської митниці. Наразі здійснюються подальші слідчі дії для встановлення повного кола причетних до злочину осіб.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024