Переселенцям у Рівному покращують побутові умови за грантові гроші

09 Лютого 2023, 13:14
Ремонт у шелтерах 646
Ремонт у шелтерах

У Рівному, в гуртожитку РДГУ, де мешкають переселенці, покращують умови проживання. Там уже встановили нові кухонні меблі та сантехніку. Облаштуванням гуртожитку займається ГО «Агенція сталого розвитку міста» у межах субгранту від Європейського Союзу.

Про це пише Суспільне.

Валентина Овчарова торік у квітні приїхала до Рівного із Сєвєродонецька. Тут її поселили в гуртожитку гуманітарного університету. Жінка розповідає, умови стали кращими, ніж були при заселенні:

Ліжка поміняли. То матраци давали нові, а тепер ліжка нам повністю поміняли. Посуду немає — ідіть беріть. Усе, що потрібно, беріть. Гуманітарка — будь ласка, усе є у нас. Ми дуже вдячні за все. Їхати нам нікуди, бо у нас там — все, немає нічого.

Сергій Маладан та Юрій Іщенко приїхали до Рівного з Краматорська. Вони також проживають у шостому гуртожитку.

Ми тут п'ять місяців. В душ уже не потрібно на перший поверх іти. Коли не прийдеш — гаряча вода є постійно. Хочеш удень, хочеш уночі купаєшся. Електропічки, духовки — усе працює. Холодильник є, — каже Сергій Маладан.

Ремонти у дев'ятиповерховій будівлі, де зараз мешкають сто переселенців, тривають декілька місяців, розповідає директорка студмістечка Віра Бабак. Зараз завершують облаштування кількох житлових кімнат.

Повністю все здирали, повністю все шпаклювали, перебілювали, а підлогу не міняли. Тут лінолеум, то він так і буде лежати, — каже Віра Бабак.

Також оновили санвузли.

У нас душові не працювали. Зараз уже, як волонтери почали давати для ВПО різні змішувачі, ми своїми силами зробили ремонт. Змішувачі уже в нас є нові. І ми ще не кругом, але будемо встановлювати бойлери. В кожну душову у блоці має бути бойлер, — додає директорка студмістечка.

Нові бойлери вже встановили на третьому та четвертому поверсі, каже Віра Бабак. Також новими меблями та побутовою технікою облаштували усі кухні закладу. Плити та кухні у гуртожиток передали волонтери БО «100 відсотків життя Рівне» Меблі та сантехніку для гуртожитку за гроші Євросоюзу закупили члени громадської організації «Агенція сталого розвитку міста». До того технікою у гуртожитки допомагали й інші волонтери

В кожному із шелтерів були свої нагальні потреби. Десь потрібні були змішувачі, десь — обладнання для санвузлів, десь — облаштування кухонних куточків, — каже комунікаційна менеджерка ГО «Агенція сталого розвитку міста» Вікторія Власюк.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024