35 порушень рибальства – результати рибоохоронної роботи на Волині у січні 2023

11 Лютого 2023, 11:04
Незаконний вилов риби 910
Незаконний вилов риби

У січні волинські рибоохоронці здійснили 26 рибоохоронних рейдів та викрили 35 порушень правил рибальства. Серед них 28 риболовель з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою, 3 протоколи за порушення порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, 2 – вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову.

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі рибпатруля.

Крім того, оформили акт безгосподарського майна, згідно з яким вилучили 3 одиниці заборонених знарядь лову (серед яких 105 метрів сіток). В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучили 2 одиниці знарядь лову, 57  кг риби та затримали човен. 5 справ передали до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, порушення природоохоронного законодавства викрили:

  • на озері Оріхівське Самарівської громади Ковельського району житель с. Самари здійснював вилов водних біоресурсів сіткою;На ринку у Луцьк викрито громадянку, яка здійснювала незаконний збут риби товстолоб. Продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність придбання та походження даної риби. На особу складено адміністративний протокол за ст. 88-1 ч. 1 КУпАП.
  • на Турському водосховищі, поблизу с. Заболоття Заболоттівської громади Ковельського району. Місцевий житель здійснював вилов риби з дерев’яного човна сіткою. Також на даній водоймі викрили двох громадян, які знаходилися поблизу водного об'єкта з сухими сітками.

Крім того, 25 січня державні інспектори Волинського рибпатруля провели спільну нараду з працівниками Старовижівського відділення ДСНС у Волинській області щодо ситуації на водоймах Ковельського району в зимовий період та щодо правил поводження на льоду рибалками. Також обговорили майбутню співпрацю у період весняно-літної заборони на вилов водних біоресурсів на період нересту риби.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що з 1 листопада 2022 року на водоймах Волині розпочалася осінньо-зимова заборона на лов водних біоресурсів у зимувальних ямах, що триватиме до початку весняно — літньої заборони на період нересту риби 2023 року. Відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024