На Волині за тиждень викрили 19 порушень рибальства

19 Лютого 2023, 14:11
Порушення рибальства 418
Порушення рибальства

За минулий тиждень державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 19 порушень природоохоронного законодавства. 

Про це Бізнес.Район повідомили у пресслужбі рибпатруля.

Для прикладу, порушників викрили:

  • на озері Засвинське, поблизу с. Градиськ Прилісненської громади Камінь-Каширського району. Викрилидвох громадян, які здійснювали вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову.
  • на оз. Луки, поблизу с. Дубечне Дубечанської громади Ковельського району. Громадяни порушували Правила рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.
  • на річці Турія, поблизу міста Ковель. На 4 громадян складено постанови за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклаливідповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.
  • старе русло р. Стир, поблизу с. Підгайці Підгайцівської громади Луцького району. Двоє громадян рибалили з перевищенням дозволених знарядь лову.
  • водойма, з’єднана з річкою Полонка, поблизу с. Чаруків Городищенської громади Луцького району. Викрили9 порушень рибальства в частині перевищення гачків під час риболовлі.
  • водойма, з’єднана з озером Оріхівське, поблизу с. Оріхове Самарівської громади Ковельського району. Місцевий житель знаходився поблизу водного об’єкту з сухою сіткою.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що відповідно до нових Правил риболовля у зимовий період дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками та жерлицями всіх видів з криги та, у разі відсутності льодового покриву, нахлистовими, донними, поплавковими вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади, загальна кількість гачків на яких не повинна перевищувати 7 одиниць на одного рибалку.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024