Працевлаштування

224 роботодавці Закарпаття отримають компенсацію витрат за працевлаштування ВПО

05 Березня 2023, 10:11

Закарпатський обласний центр зайнятості продовжує розгляд заяв від роботодавців на отримання компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Виплати здійснюються відповідно до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 331. Роботодавець, працевлаштована особа несуть відповідальність за достовірність документів і відомостей, що є підставою для надання компенсації витрат, та цільове використання отриманих коштів відповідно до законодавства. Немає жодних обмежень щодо кількості роботодавців чи працевлаштованих ВПО, – відповіли в Закарпатському ОЦЗ на запит Бізнес.Району.

Наразі 224 роботодавці отримали позитивне рішення щодо компенсації за працевлаштування 543 внутрішньо переміщених осіб. З них 21 роботодавець подав заявку на компенсацію за працевлаштування ВПО вже цього року.

Тож ОЦЗ закликає працедавців звертатися до центрів зайнятості, або ж подавати документи через «Портал «Дія».

Читайте також: Закарпатські торговці алкоголем та цигарками у 2022 році сплатили понад 19 мільйонів гривень