Родина з Волині створює лавандове поле у своїй громаді

14 Березня 2023, 17:21
Руслана Новосад 3853
Руслана Новосад

Руслана Новосад проживає у Торчинській громаді Волинській області. Вона – мама двох дітей. За освітою Руслана – вчителька і зараз знаходиться в декретній відпустці.

На проєкт «Професійна орієнтація. Кар’єра. Підприємництво», що впроваджується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка України» Руслана прийшла вмотивованою. У неї була ідея перетворення хоббі – вирощування лаванди − на бізнес, який зможе забезпечити фінансову стабільність родині. Вона мріяла розпочати підприємницьку діяльність, але не мала необхідних знань та навичок, хоча чоловік захоплено працює над власною справою – вирощуванням пекінської капусти та її продажем. Про це пише Проєкт USAID «Економічна підтримка України»

Майбутня підприємниця отримала менторський супровід, відвідала курс тренінгів із підприємництва та здобула необхідні знання. Актуальною темою для Руслани було налагодження партнерських зв’язків із тими підприємцями, які працюють у сфері відпочинку, мають на Волині поля під фотозони, але самі не вирощують розсаду квітів, а закуповують її.

Отримавши консультації із започаткування справи, пошуку клієнтів, Руслана разом із чоловіком розпочала вирощувати розсаду у теплиці. Також у власності подружжя є поле, на якому наприкінці березня планують висадили лаванду. 1 000 лавандових кущиків вдало перезимували у горщиках, їх і ще тисячу штук родина планує висадити на полі, аби у їх громаді було красиве місце для фотозони та відпочинку.

Колись у Нідерландах я потрапила на поля, де вирощують квіти, це була захоплива картинка. Відтоді я мріяла про таке поле у своїй громаді. Впродовж п’яти років я створювала власну клумбу лаванди для родини, але зараз, отримавши знання із розвитку бізнесу, буду поєднувати хобі та розвиток своєї справи. Сподіваюся, що вже незабаром на нашому полі будуть лавандові фотосесії , - ділиться Руслана.
Зараз жінка продає саджанці лаванди, полуниці, броколі та ще багатьох культур та має клієнтів і замовлення на розсаду. Надалі Руслана працюватиме з ментором, щоб розширити коло клієнтів та знайти партнерства навіть під час війни.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024