NovaPay в процесі отримання європейської ліцензії EMI

18 Березня 2023, 13:13
NovaPay 385
NovaPay

Фінансова компанія NovaPay, що входить до групи компаній «Нова пошта», знаходиться у процесі отримання електронної ліцензії Electronic money institution (EMI).

Про це повідомив співзасновник «Нової пошти» В'ячеслав Клімов в кулуарах Саміту експортерів від Forbes, передає Інтерфакс-Україна.

NovaPay розвиватиметься, як і вся група – створюватиме міжнародну експансію. І NovaPay вже подала заявку європейському регулятору на отримання ліцензії європейської фінансової установи. Зараз іде цей процес. Ми претендуємо на ліцензію Electronic money institution, – сказав Клімов.

Він наголосив, що компанія не планує стати банком ні в Україні, ні за кордоном.

Отримавши ліцензію, NovaPay зможе здійснювати для клієнтів послуги переказу коштів, платежі електронної комерції. Також компанія активно працює з НБУ щодо можливості відкриття клієнтських рахунків в Україні.

Розвивати послуги «надсилання в кредит» та кредитні картки від NovaPay в Європі компанія планує, але не в короткостроковій перспективі. У першу чергу компанія здійснюватиме перекази коштів.

Ліцензія EMI дозволяє компаніям пропонувати платіжні та деякі інші фінансові послуги, але не працювати як банк або використовувати банк у своєму імені чи маркетингових матеріалах.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024