Мешканці району на Сарненщині поповнили оборонний бюджет на понад мільйон гривень військового збору

21 Березня 2023, 12:14
Військовий збір 400
Військовий збір

Протягом двох місяців 2023 року роботодавці громад території обслуговування Дубровицької ДПІ сплатили до державного бюджету 1,1 мільйона гривень військового збору.

Про це пише Рівненська податкова служба.

Податківці нагадують, що  військовий збір в Україні запровадили з серпня 2014 року. Платниками збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як з джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи; фізичні особи – нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні; податкові агенти.

Ставка збору становить 1,5 % від об’єкта оподаткування. Об’єктом оподаткування збором є доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри.

Офіційно оформлені трудові відносини – серед факторів, що дозволяють бюджету своєчасно отримувати військовий збір. Задекларувавши доходи і сплативши ПДФО та військовий збір, громадяни підтримають обороноздатність країни у надскладний час війни. Тож податківці рекомендують кожному громадянину працювати лише у правовому полі.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024