Чотири корисних та безкоштовних івенти для підприємців, які допоможуть вести бізнес під час війни

28 Березня 2023, 17:10
Навчання для підриємців 723
Навчання для підриємців

Перед українськими підприємцями вже рік постають найрізноманітніші випробування: відключення від інфраструктури, ментальна хиткість колег, релокація за кордон, ризик шахрайських партнерств тощо. Щоб підтримувати та заохочувати підприємців створювати нове й продовжувати почате, українські колеги беруться за івенти, де готові безкоштовно ділитися досвідом. Нижче – чотири івенти з безкоштовною участю, які відбудуться вже найближчим часом. 

Підбірку заходів для бізнесу зібрав БФ «Діти Героїв».

Марафон «Українські біженці в ЄС – оподаткування та декларування (на прикладі Німеччини, Великобританії, Польщі та України)»

Цей марафон буде корисним для фізосіб та підприємців, які опинилися за кордоном через війну. На прикладі Німеччини, Великобританії, Польщі та України спікери розбиратимуть оподаткування та декларування країн ЄС за 2022 роік, аби розʼяснити українцям деталі продовження економічної діяльності за кордоном в умовах війни. 

Наприкінці марафону ви отримаєте відповіді на такі запитання:

  •  як набути статусу податкового резидента відповідної країні та позбутися в інший;
  • як декларувати доходи та сплачувати податки/взаємозаліки податків, сплачених в одній із держав;
  • якими будуть наслідки дій або бездіяльності.

Модератор: Анна Ігнатенко — партнерка ID Legal Group. Хедлайнер заходу – Державна податкова служба України. Марафон є спільним проєктом Асоціації адвокатів України та ID Legal Group. Побажання для спікерів від ДПСУ: з метою конструктивної та інформативної дискусії надіслати заздалегідь проблемні питання на адресу: [email protected] 

Коли: 30 березня з 11:00 до 13:00

Реєстрація за посиланням

Лекція «Як допомагати фондам, а не шахраям»

Українські бізнеси день за днем все потужніше включаються до благодійної допомоги, адже війна так чи інакше зачіпає всіх. Але у важкі часи зростають і масштаби шахрайства. Для того аби ваш бізнес не втрапив у сумнівні колаборації, збори та акції, слід ретельно підбирати партнера для співпраці. Саме про це розповідатиме  співзасновниця благодійного фонду "Діти Героїв" Антоніна Головач, яка керує також і напрямком нефінансових партнерств. Ви зможете дізнатися, як обрати фонд для допомоги, як перевіряти організацію, а також отримаєте чеклист із відповідальної благодійності. 

БФ «Діти Героїв» надає екстрену та довгострокову допомогу дітям, які втратили одного або обох батьків через війну. Ключова мета цієї допомоги — попри пережите допомогти родинам виховати здорових, розумних, успішних та цілеспрямованих учасників громадянського суспільства. 

Коли: 30 березня о 16:00

Реєстрація за посиланням 

Pre-Acceleration для підприємців, які розробляють продукт

Якщо ви тільки починаєте свій шлях у стартапах та підприємництві та маєте лише ідею продукту, реєструйтеся на пре-акселерацію, яка допоможе перетворити задум на мінімально життєздатний продукт. По завершенні ви отримаєте напрацьований pitch deck, бачення MVP та чіткий портрет первинного клієнта.

Для участі необхідно мати команду щонайменше з двох осіб та хорошу англійську,  представляти підприємницьку або академічну спільноту й бути готовими до інтенсивної роботи над продуктом по 8 годин на тиждень.

Програма триває 6 тижнів і викладається в супроводі менторів CfE. Разом з ними учасники по командах пройдуть такі модулі:

  • Pitch Deck Basics
  • Customer Validation
  • Business Model
  • Competitors Analysis
  • Market Analysis
  • Early Sales & Go-to-Market Strategies
  • Understanding Prototyping

Якщо ви брали участь в New Venture Launchpad, при відборі матимете перевагу. 

Коли: 18 квітня

Реєстрація за посиланням

Річний звіт «Cпоживацькі настрої українців після повномасштабного вторгнення» від Deloitte 

Керівник галузевої групи з ритейлу та оптової дистрибуції Deloitte в Україні Олександр Ямпольський презентуватиме результати дослідження про зміни поведінки споживачів після 24 лютого 2022. Дослідник представить вичерпну картину того, що купували українці з початком повномасштабного вторгнення, як поставились до компаній, які не вивели бізнес із Росії, скільки донатили на армію та на чому почали економити.

Представники лідерських ритейл-компаній також візьмуть участь у заході та розкажуть, як їм вдалося адаптуватися до змін на ринку. Крім того, ви зможете обговорити й те, яким буде український ринок після перемоги. 

Серед підтверджених спікерів: 

  • Дмитро Деревицький, голова ради директорів ГК «АЛЛО»; 
  • Андрій Логвін, засновник і CEO Kasta; 
  • Марина Сергієнко, СЕО «КОЛО»; 
  • Вадим Орлов, CEO «Антошка». 

Коли: 30 березня об 11:00. 

Для участі зареєструйтеся за посиланням.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024