WOG потрапила у топ-100 компаній за обігами у 2022 році

09 Квітня 2023, 17:30
WOG 773
WOG

Навіть попри війну, Мінцифра та Держстат оприлюднили дані щодо фінансової звітності компаній за 2022 рік.

Згідно з аналізом Опендатаботу, торік найбільше зріс обіг підприємств у сфері оптової та роздрібної торгівлі, постачання електроенергії та газу. Нафтогаз, АТБ та Д.Трейдинг очолили топ українських компаній за обігами.

Попри повномасштабну війну, держава та державні дані намагаються залишатися відкритими: Мінцифра та Держстат планово оприлюднили дані про фінансову звітність компаній за 2022 рік. Опендатабот проаналізував, які підприємства в країні змогли наростити оберти у 2022 році, а у яких галузях зафіксовано найбільший спад.

Майже половина компаній у переліку лідерів українського бізнесу працюють у сфері торгівлі: оптової – 35% та роздрібної – 10%. На другому місці – підприємства, задіяні у сфері постачання електроенергії та газу – їх 17%.

Топ українських компаній за обігами очолює Нафтогаз, до трійки лідерів також потрапили АТБ та Д.Трейдинг – компанія, що продає електроенергію, газ, вугілля тощо. У перелік також потрапили такі компанії, як Сільпо, WOG та ОККО. 

WOG – мережа автозаправних комплексів в Україні. Одна з найбільших мереж АЗК в Україні. Перший автозаправний комплекс під торговельною маркою WOG відкрили в селищі Цумань на Волині у 2000 році.

Більшість компаній з переліку змогли збільшити власну виручку за 2022 рік у порівнянні з 2021 роком. Потужний ріст зафіксували у бізнесів, що працюють у галузях:

  • постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (переважно державні компанії)
  • у частини підприємств оптової торгівлі (до яких належать, зокрема, мережі АЗС);
  • компанії з видобування вугілля, виготовлення металопродукції та її продажу.

За рік найбільше зросли показники таких компаній, як Енергоатом, Нафтогаз трейдинг, ОККО, Укрспецекспорт та у кількох регіональних представництв ДТЕК: ПАВЛОГРАДВУГІЛЛЯ та ЗАХІДЕНЕРГО.

А ось менш вдалим був рік у бізнесів, що працюють у сферах наземного та трубопровідного транспорту й телекомунікацій. До того ж, значних збитків зазнала частина металургійних підприємств, знищених внаслідок бойових дій.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024