Волинські лісівники спільно з латвійськими волонтерами передали техніку та гуманітарну допомогу на фронт

11 Квітня 2023, 09:52
Автівки для ЗСУ 696
Автівки для ЗСУ

Волинські лісівники спільно з латвійськими волонтерами сформували для захисників «великодній кошик».

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

На фронт передали автодуш із автопральним відділенням на базі вантажівки Scania, чотири повнопривідних позашляховики, квадроцикл, квадрокоптери Mavic, 20 планшетів, десять радіостанцій, каремати, тактичне взуття, маскувальні сітки, харчові продукти, засоби гігієни та багато інших дрібніших, але дуже потрібних речей. 

«З перших днів війни лісівники допомогають Збройним силам України. Лише за минулий рік такої допомоги було надано більш ніж на 1 мільярд гривень. В першу чергу це — деревина, яка використовується для облаштування фортифікаційних споруд, автотранспорт, обладнання, інші матеріальні цінності. Також хотів би відзначити роботу в плані допомоги наших міжнародних партнерів. Ми спільно працюємо над тим, щоб перемогти ворога», – зазначає голова Держлісагентства України Юрій Болоховець

Уся допомога уже поїхала за місцем призначення. 

«Добре, що вдалося оперативно все зібрати. І знову ж — завдяки наполегливості нашого колективу — люди постійно долучаються хто чим може. Значною мірою — завдяки нашим партнерам з Латвії. Знову допомогли ті ж колеги-лісівники: Маріс Лиопа, Гунтіс Гранданс, громадська організація «ТЕV» та багато інших людей, про яких ми часто розповідаємо і яким безмежно вдячні, — розповідає директор Поліського лісового офісу Олександр Кватирко

Автодуш облаштовували спільними зусиллями. 

Автомобіль Scaniа доставили з Латвії. Тут уже лісівники знайшли майстрів, які взялися все зробити. Фургон розділили на три частини. «Прихожа», де можна розмістити одяг. Далі сам душ та прально-сушильне відділення. 

Бойлер працює на дизпаливі, за годину нагріває 1000 літрів води. Система обігріву теж дизельна. У такому душі на колесах одночасно може помитися 6 людей. 

Працює система і від звичайної розетки. Дві прально-сушильних машини також автономні. Каналізування виходить на вулицю, вода під’єднана і береться із вмонтованих ємностей. Все може працювати одночасно. 

Тобто такий душ легко може переміщатися у різні локації і регулярно робити нашим бійцям «чистий четвер». 

Один із позашляховиків придбали лісівники, ще один передали благодійники, третій — волонтери з латвійської громадської організації «TEV». Автівку також подарували від латвійської лісової компанії «Latvijas Mezu sertifikacijas padom».

«Автівки пройшли повне технічне обслуговування. На замовлення лісівників місцеві майстри встановили необхідну комплектацію. Їх перефарбували у маскувальний колір.  Всі машини поїхали — наповнені вщент, як і волонтерський бус лісівників. Цього разу — із причепом, який також лишиться для потреб бійців», – йдеться в повідомленні.

Колишній лісівник з Латвії Гунтіс Гранданс передав квадроцикл. Маріс Лиопа, голова Ради сертифікації лісів Латвії –десять радіостанцій.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024