На Волині викрили 44 порушення правил рибальства

12 Квітня 2023, 16:13
Незаконний вилов риби 706
Незаконний вилов риби

У березні волинські рибоохоронці здійснили 20 рибоохоронних рейдів та викрили 44 порушення правил рибальства. Серед них: риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою, риболовля на зимувальних ямах та вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову.

Про це Бізнес.Район повідомили у Волинському рибпатрулі.

Крім того, оформили один акт безгосподарського майна, згідно з яким вилучили десять одиниць заборонених знарядь лову (серед яких 493 метри сіток). В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучили 15 одиниць знарядь лову та 11 кілограмів риби.

14 справ передали до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, порушення природоохоронного законодавства у березні викрили:

  • на озері Волянське, поблизу села Залухів Самарівської громади Ковельського району. На території гідрологічного заказника «Залухівський» місцевий житель ловив рибу сіткою з дерев’яного човна.
  • на Хрінницькому водосховищі, поблизу села Гумнище Берестечківської громади Луцького району. Громадянин здійснював вилов риби сітним знаряддям лову.
  • на розливі річці Стохід, поблизу села Заріка Любешівської громади Камінь-Каширського району. Викрили чоловіка, який здійснював вилов раків у період заборони раколовкою.
  • на озері Оріхівське, поблизу сіл Березники та Залисиця Самарівської громади Ковельського району (гідрологічний заказник «Оріхівський»). Два місцеві жителі двома сітками здійснювали вилов водних біоресурсів.
  • на розливах річці Стохід біля смт Любешів Камінь-Каширського району двоє громадян здійснювали вилов риби двома сітками. 

 

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що 1 квітня 2023 р. набрала чинності нерестова заборона на вилов риби на водоймах Волинської області. Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024