Місцеві бюджети Волині отримали майже 34 мільйони гривень податку на нерухомість

22 Квітня 2023, 15:07
Податок на нерухомість 494
Податок на нерухомість

За підсумками першого кварталу 2023 року власники нерухомості спрямували до місцевих бюджетів Волині 33,7 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Це на 45,7 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Із загальної суми сплаченого податку на нерухомість юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 25 мільйонів гривень, а фізичні особи – 8,7 мільйона гривень податку на нерухомість.

«Майнові податки – це вагома частка надходжень бюджетів громад. Тому сплата власниками нерухомості передбачених платежів до бюджету створює належні умови для бюджетної стабільності громад та виконання соціально-економічних програм. Податкова служба забезпечує якісне адміністрування майнових податків та завжди уважно опрацьовує інформацію від органів місцевого самоврядування про потенційні джерела додаткових надходжень. Сподіваємося, що активна роз’яснювальна робота лідерів громад на рівні села, селища, міста про важливість виконання податкових зобов’язань власниками майна теж сприятиме фінансовому добробуту громад», - зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Нагадують, що громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів.

Читайте також: Надходження податку на нерухомість на Любомльщині торік склали 7,6 мільйона гривень

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024