Місцеві громади Сарненщини отримали в розпорядження майже два мільйони гривень податку на нерухомість

25 Квітня 2023, 11:15
Податок на нерухоме майно 213
Податок на нерухоме майно

Власники об’єктів нерухомості Сарненщини за січень-березень 2023 року сплатили  до місцевих бюджетів 1,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Про це йдеться на сайті податківців у Рівненській області.

Оскільки на Рівненщині не ведуться активні бойові дії, податківці рекомендують усім платникам своєчасно виконувати податкові зобов’язання, а громадян-власників нерухомого майна податківці просять  перерахувати до місцевого бюджету заборговані за минулі роки суми податку на нерухомість. 

Фахівці також звертають увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. Інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань також можна отримати у Центрі обслуговування платників Сарненської ДПІ.

Податківці також звертають увагу, у разі подання платником податку контролюючому органу правовстановлюючих документів на нерухоме майно, відомості про яке відсутні у базі даних інформаційних систем ДПС, сплата податку фізичними особами здійснюється на підставі поданих платником відомостей до отримання контролюючим органом відомостей від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно про перехід права власності на об’єкт оподаткування.

Читайте також: З початку війни понад 2,7 тисячі переселенців звернулося до Рівненської служби зайнятості 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024