Волинський рибпатруль зафіксував 24 порушення рибальства в останній тиждень квітня

04 Травня 2023, 10:15
Волинський рибпатруль зафіксував 24 порушення рибальства в останній тиждень квітня 829
Волинський рибпатруль зафіксував 24 порушення рибальства в останній тиждень квітня

Волинські рибоохоронці з 24 по 30 квітня викрили 24 порушення правил рибальства. Серед них 19 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (використання плавзасобів в нерест, риболовля на нерестовищах, риболовля з перевищенням знарядь ) та три грубі порушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП (риболовля забороненими знаряддями). Крім цього, склали два безгосподарських акти, згідно з якими вилучили вісім заборонених знарядь.

Про це інформує пресслужба рибпатруля.

Для прикладу, порушення  рибальства викрили:

  • заплава річки Стир в урочищі Малі Чебені, поблизу села Крижівка Рожищенської громади Луцького району. Вилов риби на нерестовищі.
  • заплава річки Стир, поблизу селища Дубище Рожищенської громади Луцького району. З водойми вилучили сім безгосподарських знарядь. Рибу з сіток повернули у водне середовище, чим попереджено збитків на суму 47 090 гривень.
  • водний об’єкт на річці Сапалаївка у місті Луцьк.  Вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову.
  • Турське водосховище, поблизу села Заболоття Заболоттівської громади Ковельського району. Пересувалися човнами в період нересту.
  • озеро Глухівське, поблизу села Глухи Дубечанської громади Ковельського району. Завдяки дзвінку на «гарячу лінію» рибоохорони складено безгосподарський акт: з водойми вилучено заборонене знаряддя лову. 10 кілограмів риби, які були у сітці, передано на ЗСУ. Пізніше на даній водоймі  спільно з працівником Старовижівського відділення поліції викрито 6 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП (перевищення знарядь вилову).
  • озеро Синове Сереховичівської ТГ Ковельського району. Порушник ловив рибу забороненим сітним знаряддям лову.
  • озеро Гривинське, поблизу села Лишнівка Прилісненської громади Камінь-Каширського району. Вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову.
  • Броницьке водосховище, поблизу села Брониця Камінь-Каширського району Волинської області. Порушники здійснювали вилов риби забороненими знаряддями – металевими острогами.
  • озеро Шині, поблизу села Віл Любешівської громади Камінь-Каширського району. Вилов риби з перевищенням дозволених знарядь лову.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що 1 квітня 2023 року набрала чинності нерестова заборона на вилов риби. Відповідно до оновлених Правил рибальства під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024