У Стамбулі завершилися переговори щодо «зернової угоди»

12 Травня 2023, 15:30
У Стамбулі завершилися переговори щодо «зернової угоди» 335
У Стамбулі завершилися переговори щодо «зернової угоди»

У турецькому Стамбулі завершились дводенні переговори на рівні заступників міністрів оборони щодо Чорноморської зернової ініціативи.

Про це повідомляє Європейська правда.

«Сторони домовилися продовжити на технічному рівні у чотиристоронньому форматі зусилля, майданчик для яких надає Туреччина, для забезпечення ефективної роботи "зернової ініціативи" в найближчий період», – йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства національної оборони Туреччини

У відомстві зазначили, що переговори «були корисними та відзначалися конструктивними підходами сторін».

 

Також в рамках переговорів сторони обговорили повернення торговельних суден та їхніх екіпажів, які залишилися в українських портах через розв'язану РФ війну, а також планування та проведення евакуації.

10-11 травня в Стамбулі проходили переговори щодо «зернової угоди» на рівні заступників міністрів оборони Туреччини, України, Росії та представників ООН.

У липні минулого року ООН і Туреччина уклали угоду про експорт українського зерна через Чорне море, щоб допомогти подолати глобальну продовольчу кризу, яку спричинила війна Росії проти України.

Представники Росії, України, Туреччини та ООН входять до складу Спільного координаційного центру (СКЦ) в Стамбулі, який займається реалізацією угоди.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024