В Ковелі проходять рейди з легалізації заробітної плати та зайнятості населення

20 Травня 2023, 10:06
В Ковелі проходять рейди з легалізації заробітної плати та зайнятості населення 647
В Ковелі проходять рейди з легалізації заробітної плати та зайнятості населення

Упродовж тижня робоча група з легалізації заробітної плати та зайнятості населення у Ковелі розпочала рейдові обстеження суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері надання послуг з мобільного харчування: стаціонарні літні кафе, мережа сезонних об’єктів торгівлі з продажу морозива, квасу, літні майданчики.

Про це йдеться на сайті Ковельської міськради.

Більшість роботодавців готові до діалогу та оформляють офіційні трудові відносини з працівниками. Та є і такі, що не бажають працювати офіційно. Звертають увагу суб’єктів господарювання, що за це передбачені штрафні санкції.

Трапляються непоодинокі випадки, коли роботодавці порушують права найманих працівників – беруть їх нібито на стажування. Наголошуємо, що такий вид відносин можливий лише за сприяння служби зайнятості. В іншому разі – роботодавець зобов’язаний оформити працівника за договором в установленому порядку з першого дня виконання ним трудових функцій.

«Пам´ятайте, прихована зайнятість та використання нелегальної робочої сили тягне за собою адміністративну, фінансову та карну відповідальність. Не чекайте проведення перевірок, здійснюйте свою господарську діяльність згідно чинного законодавства», – йдеться в дописі.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024