На Волині посівна в розпалі: до кінця травня хочуть завершити

25 Травня 2023, 13:04
На Волині посівна в розпалі: до кінця травня хочуть завершити 831
На Волині посівна в розпалі: до кінця травня хочуть завершити

На Волині зі зменшенням кількості підтоплених полів, сільськогосподарські роботи ведуть активно.

Про це розповів начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Юрченко, передає журналістка Бізнес.Район.

Загалом вже посіяли ярі зернові й зернобобові культури на площі 104 тисячі гектарів – зі 134,5 тисячі запланованих гектарів.

«У зв’язку з тим, що в нас були підтоплення, трошки змінили культуру посівів, оскільки терміни посівів деяких культур завершили. Але всі площі, які планували зробити, обов’язково будуть засіяні», – наголосив Юрій Юрченко.

Юрій Юрченко

Зокрема, цукрових буряків висіяли на повній прогнозованій площі у 7,3 тисячі гектарів. Соняшником засіяли 37 тисяч гектарів із 41,8 запланованих. А також сою – на площі 33,3 тисячі гектарів (прогноз посіву 48,2 тисячі гектарів).

Наразі триває посів кукурудзи (засіли вже 80% запланованих площ). Господарники провели вже два підживлення зернової групи, понад 300 тисяч гектарів підживили загалом.

До кінця травня посівну кампанію на Волині планують повністю завершити.

«На початок весни було підтоплено понад 18 тисяч гектарів, сьогодні – це 8 тисяч гектарів у Ковельському та Камінь-Каширському районах. Вода активно спадає, тому до кінця травня, сподіваюся, завершимо посівну», – наголосив Юрій Юрченко.

За словами начальника агропромислового розвитку, сьогодні краща ситуація з паливно-мастильними матеріалами, вони дешевші, ніж минулого року. А також налагоджується ситуація з мінеральними добривами та засобами захисту.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024