Будівництво олійного трубопроводу до ЄС буде не доцільним, – експерт

28 Травня 2023, 14:10
Олія 302
Олія

Олійний трубопровід між Україною та Польщею після перемоги буде економічно не вигідним.

Про це розповів генеральний директор Української аграрної конфедерації (УАК) Павло Коваль.

«Якби мене, як інвестора, запитали, чи готовий я вкладати гроші в такий проєкт – я б відмовився. Тому що це північний напрямок, а кого ми будемо годувати з північних (європейських – ред.) портів? Наші ринки на півдні, в Азії», – наголосив Павло Коваль.

Він додав, «якщо ми через рік розблокуємо всі свої порти, то всі північні напрямки виявляться нам непотрібними. Вони економічно будуть не логічні. Це в рази буде дорожче, і нікому не потрібно економічно».

А ту частину, яку треба буде доставити до Європейського Союзу, каже Павло Коваль, Україна прекрасно експортує залізницею й автомобільним транспортом.

«Нам потрібна перемога, і ми знімемо цілий ряд проблем логістичних та економічних», – підсумував генеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.

Нагадаємо, у серпні 2022 року повідомили, що Україна та Польща розроблять проєкт будівництва трубопроводу для транспортування рослинної олії з України до порту Гданська. На початку вересня Україна та Польща підписали чотиристоронній меморандум щодо проєкту з будівництва транскордонного трубопроводу. 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024