Працедавці зобов’язані дотримуватися вимог закону щодо належної оплати праці, – податківці

05 Червня 2023, 16:00
Працедавці зобов’язані дотримуватися вимог закону щодо належної оплати праці, – податківці 299
Працедавці зобов’язані дотримуватися вимог закону щодо належної оплати праці, – податківці

Дбати про інтереси держави можна, гідно оплачуючи працю найманих осіб, не нижче рівня затверджених державою стандартів.

На цьому у ході зустрічі з представниками підприємництва наголосив начальник управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Волинській області Володимир Дяк, передає Бізнес.Район.

«Саме сплачені податки із зарплати, а це – ПДФО та військовий збір, займають вагому частку у надходженнях держбюджету та територіальних громад. Зразкова податкова дисципліна бізнесу відповідає інтересам усіх – держави, платників податків, громадян», – підкреслив Володимир Дяк.

Посадовець нагадав, що навіть в умовах воєнного стану держава виконує зобов’язання у сфері видатків на соціальну сферу. Однак на належний соціальний захист можуть розраховувати лише ті працівники, які оформлені відповідно до вимог трудового і податкового законодавства.  

«Ми уважно аналізуємо подану працедавцями звітність і переконуємо  представників бізнесу не використовувати «тіньову» зайнятість. Роботодавці, які ігнорують вимоги закону, порушують не лише норми податкового законодавства, а й права громадян, які працюють на успіх їх бізнес-ініціатив. Увага ДПС до порушників закону – особливо пильна», – наголосив Володимир Дяк.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024