У Луцьку облаштували безплатну швейну майстерню

18 Червня 2023, 13:14
У Луцьку облаштували безплатну швейну майстерню 419
У Луцьку облаштували безплатну швейну майстерню

У Луцьку волонтери Червоного Хреста за 181 тисячу гривень облаштували швейну майстерню, де можуть безплатно отримати послуги переселенці і ті, хто опинилися в складних життєвих обставинах.

Про це розповіла Суспільному голова луцької організації Емілія Матвійчук.

З її слів, укомплектувати майстерню та закупити необхідні матеріали з обладнанням вдалося за кошти мінігранту програми Bravo, яку фінансує німецький Червоний Хрест.

«Волонтери в нас працюють безоплатно. Швачка працює теж як волонтер. У нас немає розцінок, але якщо хтось може пожертвувати п'ять гривень, хтось – нічого, то ми це все розуміємо», – говорить Емілія Матвійчук.

Як розповіла Суспільному 68-річна швачка Надія Троневич, у швейну майстерню звертаються не тільки за ремонтом одягу, а й за пошиттям постільної білизни. Зокрема два комплекти постелі швачка зробила для сім'ї переселенки з донецького Вугледара Світлани Копачевської.

Також у майстерні можна отримати мийні засоби і продукти харчування, говорить переселенка Інна Панасюк.

«Ми приїхали з Сєверодонецька Луганської області. Сім’я в нас з чотирьох людей: я, бабуся, моя донька, яка працює, і двійня онуків», – каже жінка.

Окрім гуманітарної допомоги та послуг із ремонту одягу у швейній майстерні можна почистити верхній одяг та інші речі.

Зі слів фахівчині з розвитку організацій та волонтерства Наталії Бобик, у рамках проєкту Bravo подібні пункти допомоги відкрили і в інших містах Волині.

«Швейні майстерні відкриті у Володимирі, Луцькій районній організації, дві кімнати соціальної підтримки – це Ковель і Нововолинськ, і соціальна перукарня в Камені-Каширському», – говорить фахівчиня.

Як зазначила голова луцької організації Червоного Хреста Емілія Матвійчук, від початку повномасштабної війни сюди по допомогу звернулося 44 тисячі людей, в середньому за день приходить до сотні.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024