Від кондитера до SMM-спеціаліста: жителям Рівненщини пропонують опанувати 50 нових професій

22 Червня 2023, 12:08
Від кондитера до SMM-спеціаліста: жителям Рівненщини пропонують опанувати 50 нових професій 594
Від кондитера до SMM-спеціаліста: жителям Рівненщини пропонують опанувати 50 нових професій

У Рівному презентували оновлений проєкт Дія.Освіта, де можна безкоштовно опанувати понад 50 професій. До заходу, що відбувся у центрі Дія.Бізнес, долучилися як роботодавці, так і шукачі роботи.

Про це пишуть на сайті Рівненської ОВА.

Як розповіла через скайп-зв'язок менеджерка проєкту Руслана Коренчук, у травні Мінцифри запустило оновлену платформу, де є 50 нових освітніх серіалів і стільки ж інтерактивних симуляторів.

«Проєкт пропонує дізнатись більше про професію дизайнера, SMM та SEO-спеціалістів, майстра з поклейки шпалер, кондитера, а також прослухати базовий курс підприємця. У разі складання тесту високого рівня є можливість отримати сертифікат, а також ознайомитися із каталогом вакансій у своєму регіоні. Відтак одразу працевлаштуватися», – розповіла Руслана Коренчук.

На платформі для школярів та студентів є профорієнтаційні тести. А для переселенців та решти охочих – можливість зробити перший крок до нових навичок. Це також працює і як механізм підвищення кваліфікації.

Заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило закликала роботодавців Рівненщини долучитися до розвитку платформи «Дія.Освіта».

«За різними підрахунками, 5-7 мільйонів людей в Україні втратили роботу і змушені шукати нове місце. А завдяки освітньому серіалу можна опанувати 50 найбільш затребуваних професій. Щоб було більше пропозицій на платформі, пропонуємо роботодавцям Рівненщини подавати вакансії через партнерів Дія.Освіта – Robota.ua, Jooble, Work.ua», – зазначила Іванна Смачило.

Під час заходу директор департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Костянтин Мокляк презентував актуальні державні програми та гранти на підтримку бізнесу.

Заступниця начальника відділу активних програм зайнятості обласного центру зайнятості Евеліна Іванюк розповіла про програми підтримки роботодавців.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024