Волинські податківці обговорили з підприємцями податкові умови заготівлі чорниці

07 Липня 2023, 15:03
Чорниця 672
Чорниця

Заготівля волинської чорниці з комерційною метою повинна відбуватися винятково у правовому полі. Кожен учасник заготівельного бізнесу має зробити все можливе задля своєчасної сплати податків до бюджету.

На цьому під час зустрічі з місцевими підприємцями наголосив начальник управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Волинській області Володимир Дяк. Про це повідомили волинські податківці, передає Бізнес.Район.

«Щоб  бюджети отримали кошти від заготівлі волинської чорниці всі мають докласти максимум зусиль. Насамперед просимо господарюючих суб’єктів дотримуватися вимог закону, тобто працювати легально, брати лісові квитки на заготівлю та своєчасно перераховувати до бюджету належні податки. Безумовно, що економічні умови через воєнний стан суттєво впливають на процес заготівлі. Податкова служба максимально сприятиме учасникам заготівельного бізнесу, які дотримуватимуться законодавчих вимог», – наголосив Володимир Дяк.

Посадовець особливо відзначив роль органів місцевої влади у питанні залучення надходжень від заготівлі до бюджетів громад.

«Кожна громада, на території якої відбувається заготівля дикорослої продукції, зацікавлена у додаткових бюджетних надходженнях. Представники органів місцевої влади мають достеменну інформацію про заготівельників дикорослої продукції на їх території. Саме принциповість лідерів громад у поєднанні з високою податковою свідомістю господарюючих суб’єктів сприятиме податковим надходженням у період збору ягід», – підкреслив Володимир Дяк.

Податківці нагадали, що серед податкових платежів, які зобов’язані сплачувати господарюючі суб’єкти-учасники заготівельного бізнесу, – ПДФО, військовий збір та рента за спецвикористання дарів лісу. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024