Тімбілдінг по-українськи. Як четверо керівників однієї компанії разом пішли на фронт, аби захистити бізнес і країну

14 Липня 2023, 17:20
Тімбілдінг по-українськи. Як четверо керівників однієї компанії разом пішли на фронт, аби захистити бізнес і країну 308
Тімбілдінг по-українськи. Як четверо керівників однієї компанії разом пішли на фронт, аби захистити бізнес і країну

До повномасштабного вторгнення вони мали спільний успішний бізнес, а 24 лютого мобілізувалися, аби знову захищати країну зі зброєю в руках. Це історія про друзів-ветеранів, які разом заснували компанію «Полтава Спецбуд», а сьогодні боронять нашу свободу на найгарячіших напрямках.

Історію бізнесу захисників розповідає медіа ШоТам.

Компанію «Полтава Спецбуд» заснували четверо ветеранів АТО. Чоловіки потоваришували під час патріотичних акцій, а після демобілізації вирішили разом розвивати будівельну справу.

Починали з малярних робіт і декору, а згодом взялися за термомодернізацію – технологію, що дозволяє істотно зменшити енергоспоживання. Завдяки цьому бізнес ветеранів розширився й почав працювати з лікарнями та цілими житловими комплексами. Однак з початком повномасштабного вторгненням ветеранам довелося знову взяти до рук зброю.

«Із 24 лютого всі засновники даного товариства – це два Олександри, Тарас та я – пішли захищати Україну в різні підрозділи, на різні напрямки, так як ми мали до цього бойовий досвід і не могли залишатися на місці», – розповідає керівник ТОВ «Полтава Спецбуд» Віталій Сороковий.

Загалом із колективу «Полтава Спецбуд» мобілізувалося 10 чоловіків. Засновники відразу почали думати, як зберегти бізнес. І в цьому їм допоміг Український ветеранський фонд. Підприємці натрапили на інформацію про конкурс «ВАРТО» та подали свій проєкт. І здобули перемогу!

«Кошти, отримані від гранту по програмі ВАРТО, були витрачені на придбання підйомника, будівельних люльок та риштувань, що дасть можливість нашому товариству виконувати роботи високої складності по нашому напрямку робіт», – додає Віталій Сороковий.

Ба більше, нове обладнання допомогло бізнесу компенсувати нестачу робочих рук та повернутися на стабільні рейки.

«За допомогою нового обладнання вдалося оптимізувати багато процесів. Так бригаді легше справитись із браком робочих рук. Близько десяти наших хлопців зараз служать в лавах ЗСУ і після нашої Перемоги вони повернуться до нас, будуть продовжувати справу», – розповідає Роман Матвєєв, працівник ТОВ «Полтава Спецбуд».

Наразі всі четверо засновників бізнесу боронять найгарячіші напрямки фронту. А у вільний час – думають про найближче майбутнє та подальший розвиток спільної справи. Зокрема після перемогу ветерани планують створити нові робочі місця для побратимів, які повертатимуться до цивільного життя.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024