У Рівному відбувся форум меблевого бізнесу

20 Липня 2023, 13:00
У Рівному відбувся форум меблевого бізнесу 279
У Рівному відбувся форум меблевого бізнесу

У Центрі підтримки підприємців «Дія.Бізнес», що у Рівному, відбувся Forum on Investments&Transformation for Ukraine.

Про це повідомляє Рівненська ОВА.

У заході взяли участь більше півсотні представників промислових підприємств деревообробної галузі та виробництва меблів, а також потенційні інвестори, представники фінансових інституцій та експертного середовища. 

Учасників в режимі онлайн привітав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Стратегією розвитку Рівненської області до 2027 року головною стратегічною ціллю визначено розвиток конкурентної економіки. Під час розробки цієї стратегії ми сформували пріоритети смарт-спеціалізації регіону. При їх визначенні враховувався сировинний, виробничий, людський та експортний потенціали Рівненщини. І саме першим пріоритетом смарт-спеціалізації області визначено розвиток деревообробної та меблевої промисловості», – наголосив очільник області.

Під час заходу презентували аналітичні матеріали про стан сектору в регіоні, інвестиційні можливості, державні стимули для реалізації інвестиційних проєктів. Також учасники ознайомились із кейсами міжнародних компаній.

Віталій Коваль також додав, що в результаті спільних зусиль та вкладених інвестицій - меблевики і деревообробники області вже стали одними із найбільших та найсучасніших виробників відповідної продукції в Україні. 

«Підприємства регіону забезпечують 62% загальноукраїнського виробництва фанери, 43% – деревостружкових плит, 72% – окремих видів меблів (дивани, що трансформуються в ліжка). Лише за останні два роки у підприємства цих галузей було залучено сотні мільйонів євро інвестицій. Тут працюють тисячі мешканців нашого регіону», – сказав Віталій Коваль. 

Також він зауважив, що завдяки таким діалоговим майданчикам, як сьогоднішній форум, наш меблевий кластер не стоїть на місці. Його учасники синхронізуються, реалізовують нові сміливі ідеї та колаборації і від цього виграє економіка нашої Рівненщини.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024