На Волині визначили 70 критично-важливих підприємств, працівники яких підлягають бронюванню

21 Липня 2023, 10:15
На Волині визначили 70 критично-важливих підприємств, працівники яких підлягають бронюванню 4442
На Волині визначили 70 критично-важливих підприємств, працівники яких підлягають бронюванню

На Волині визначили 70 критично-важливих підприємств області працівники яких підлягають бронюванню.

Про це повідомили під час брифінгу заступника начальника управління економічного розвитку Волинської ОДА Андрія Ткачука.

Для відбору критично-важливих підприємств на Волині утворена робоча група, що складається із представників Волинської ОВА, податківців, підприємців, громадських діячів. На сьогоднішній день вже відбулось 7 засідань комісії. Працівників бронюватимуть на аграрних, житлово-комунальних, комерційних підприємствах, в медичних установах, та підприємствах соціального захисту.

Критично-важливими вважаються підприємства, які забезпечують функціонування економіки області та життєдіяльність населення в особливий період, відповідно до порядку і критеріїв відбору, затверджених постановою КМУ № 76. Працівники яких волинських підприємств підлягають бронюванню, повідомив заступник начальника управління економічного розвитку Волинської ОДА Андрій Ткачук.

«Головним документом для бронювання працівників є постанова КМУ від 27 січня 2023 року № 76, яка також визначає місцеві критерії на регіональному рівні. У травні цього року додатково було видане розпорядження начальника Волинської ОВА № 200. Підприємства, які подають відповідні заявки, мусять відповідати мінімум двом критеріям, які вказані у постанові та мінімум 3 критеріям, які вказані у розпорядженні голови ОВА», – розповів про визначальні розпорядчі документи Андрій Ткачук.

Як підприємство визначається критично-важливим? Щоб отримати відповідне бронювання Мінекономіки та схвалення Генштабу, керівник установи самостійно звертається до департаменту економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів Волинської ОДА. До слова, контакти департаменту розміщені на сайті облдержадміністрації.

«До заяви додаються документи, які підтверджують критерії, визначені для бронювання. Це відповідні витяги з податкових реєстрів, довідки про відсутність заборгованості, довідки про сплату податків, наявність експортних контрактів, необхідна кількість працівників на підприємстві та інші», – пояснив Андрій Ткачук.

Рішення щодо визначення підприємства критично-важливим для області приймає ОВА, а погодження щодо бронювання до 50% працівників здійснює Мінекономіки після з узгодження із Генштабом. Процедура від передачі документів до прийняття рішення становить не більше 20 днів. Бронювання працівників здійснюється на рік, потому за потреби можна продовжити його ще на рік – вже із повторним зверненням.

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024