Громади Волині отримали в розпорядження понад чверть мільярда гривень плати за землю у 2023 році

26 Липня 2023, 10:30
Громади Волині отримали в розпорядження понад чверть мільярда гривень плати за землю у 2023 році 278
Громади Волині отримали в розпорядження понад чверть мільярда гривень плати за землю у 2023 році

За підсумками першого півріччя 2023 року землевласники та користувачі угідь сплатили до місцевих бюджетів 250,9 мільйона гривень плати за землю. Це на 3,7% більше проти аналогічного періоду торік.

Про це повідомили волинські податківці.

Зокрема, у звітному періоді до місцевих бюджетів в області юридичні особи перерахували  220,7 мільйона гривень плати за землю. 30,2 мільйона гривень земельного податку сплатили фізичні особи-землевласники та землекористувачі.

«Бюджетна стабільність громад можлива лише за умови відповідального виконання податкових зобов’язань усіма платникам податків. Тому саме зараз важливо залучити до місцевих бюджетів земельний податок, який зобов’язані сплатили фізичні особи. Переважно громадяни вже отримали податкові повідомлення-рішення про нараховані суми земельного податку. Сподіваємося, що лідери місцевого самоврядування активно інформуватимуть мешканців громад про важливість виконання податкових зобов’язань», – коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що для бюджету – важлива кожна сплачена гривня, оскільки громади потребують коштів для виконання соціальних програм і фінансування оборонних заходів. Тому податкова служба пропонує громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, провести звірку щодо належних їм майнових об’єктів і нарахованих податкових платежів, своєчасно розрахуватися з бюджетом, а у випадку наявності податкового боргу – сплатити заборговані податки. 

Головне управління ДПС у Волинській області рекомендує громадянам відвідати Центр обслуговування платників за місцем своєї податкової адреси і перевірити наявність заборгованості перед місцевим бюджетом.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024