Польські аграрії не хочуть конкурувати з українськими на ринках ЄС

09 Серпня 2023, 15:50
Польські аграрії не хочуть конкурувати з українськими на ринках ЄС 450
Польські аграрії не хочуть конкурувати з українськими на ринках ЄС

Українські аграрії дійсно є конкурентами для польського АПК, тому польські аграрії не хочуть, аби українське зерно конкурувало з їхньою продукцією на ринках євроспільноти.

Таку думку в коментарі УНН озвучив економічний експерт Олександр Охріменко.

«Ми дійсно конкуренти Польщі, тому ми і бачимо конфлікт, коли польські аграрії не хочуть, щоб українське зерно конкурувало з їхнім на ринку євроспільноти», – пояснив експерт.

За його словами, Польща сама експортує зерно в Німеччину та інші країни ЄС.

«Тому для нас – більше політична розмова. Для нас важливо, що Німеччина та Нідерланди купують наше зерно. Вони купували раніше його багато й продовжують купувати», – зазначив Олександр Охріменко.

На його думку, наразі Україна на прикладі Польщі знайомиться з тим, із чим зіткнеться після вступу до ЄС.

«Вступ у євроспільноту не означає, що ми повинні мати якісь пільги. Ні, ми – конкуренти. Перш за все – для Польщі, Угорщини, у деякій мірі Румунії та Болгарії. Тому щодо нас буде дуже конкурентна боротьба, і ми повинні перемогти Польщу, Угорщину, Румунію на ринку зерна в Європі. Це нормальна конкуренція між країнами», – вважає експерт.

На його думку, у разі, якщо Польща не буде купувати українське зерно, це не буде мати значного впливу на ситуацію.

«Звертаю увагу – Польща не купує сировину. А от печиво, яке, наприклад, виробляється в Україні, купує. Так що тут не все так однозначно», – резюмував Олександр Охріменко.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024