М’ясопереробне підприємство з Харківщини переїжджає на Волинь

18 Серпня 2023, 09:23
М’ясопереробне підприємство з Харківщини переїжджає на Волинь 401
М’ясопереробне підприємство з Харківщини переїжджає на Волинь

Харківське підприємство «ВП Роганський м’ясокомбінат» перевезе своє виробництво на Волинь. Бізнесмени для будівництва м’ясного центру обрали Ківерцівську громаду.

Про це повідомили на сайті Волинської обласної державної адміністрації.

«Це дуже добре, що до нашої області продовжують релокуватися підприємства. Адже нові інвестиції спряють розвитку регіону, створюють нові робочі місця та нові можливості», – зазначив очільник області Юрій Погуляйко.

Перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко додав, що у Волинській області є дуже великий інвестиційний потенціал. Близькість до кордону та ще багато інших факторів, які вигідні підприємцям.

Як розповів власник м’ясокомбінату Ігор Фельдштейн, виробництво розташовувалося у місті Вовчанськ Харківської області. Впродовж року там виготовляли 18 тисяч тонн сиров’ялених, сирокопчених та твердокопчених ковбасних продуктів. З 2019 до 2021 року на підприємстві реконструювали забійний цех.

За декілька місяців до початку повномасштабного російського вторгнення відремонтований цех ввели в експлуатацію, а з 24 лютого 2022 року підприємство опинилося під російською окупацією та розграбоване.

«Після звільнення міста деяке обладнання ми вивезли. На жаль, російські ракетні атаки зруйнували виробництво, а обстріли продовжуються й до сьогодні.

Тому ми вирішили припинити там діяльність та переїхати у безпечніший регіон. З початку повномасштабного вторгнення велика кількість наших спеціалістів виїхали закордон та в інші області України. Зокрема, й на Волинь. Тому ми прийняли рішення розглянути вашу область для будівництва м’ясокомбінату», – зазначив Ігор Фельдштейн.

Опісля зустрічі присутні домовилися про подальшу співпрацю та допомогу з боку влади в реалізації задуманого проєкту.

«Ми не здаємся. І здаватися не будемо. Збудували один раз, збудуємо і вдруге», – ствердно підсумував власник м’ясопереробного підприємства.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024