У липні на Волині попередили збитків рибному господарству майже на 200 тисяч гривень

18 Серпня 2023, 12:30
У липні на Волині попередили збитків рибному господарству майже на 200 тисяч гривень 468
У липні на Волині попередили збитків рибному господарству майже на 200 тисяч гривень

У липні волинські рибоохоронці здійснили 19 рибоохоронних рейдів та викрили 29 порушень правил рибальства.

Серед них 21 протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (риболовля з перевищенням знарядь, знаходження поблизу водойми з сухою сіткою), два протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову) та 2 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Про це повідомив Волинський рибпатруль, передає Бізнес.Район.

Крім того, оформили чотири акти безгосподарського майна, згідно з яким вилучили 25 заборонених знарядь лову (серед яких 1 238 метрів сіток) та 5 кілограмів риби. За актами безгосподарського майна попередили збитків рибним запасам на суму 199 696 гривень.

На порушників наклали штрафів на суму 1 870 гривень. В рамках проведених рибоохоронних заходів у порушників вилучили два заборонених знарядь лову. Чотири справи передали до суду для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, порушення природоохоронного законодавства у липні викрили:

  • 6 липня на озері Люб’язь, поблизу села Люб’язь Любешівської громади Камінь-Каширського району (на території національного природного парку «Прип’ять-Стохід»). Громадянин здійснював вилов риби сітним знаряддям лову.
  • 11 липня на Турському водосховищі, поблизу села Заболоття Заболоттівської громади Ковельського району виявили безгосподарське майно. З водойми вилучили 12 сітних знарядь лову. Склали відповідний акт.
  • 24 липня озері Велике Згоранське, поблизу села Згорани Головненської громади Ковельського району. Викрили два місцевих мешканці, які знаходились біля водойми і зберігали при собі заборонені знаряддя лову – риболовецькі сітки. На громадян склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 3 ст. 85 КУпАП та наклали відповідні штрафні санкції.
  • 28 липня на річці Прип’ять, поблизу села Хоцунь Любешівської громади Камінь-Каширського району на території Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» викрили громадянина, який за допомогою ятера здійснював вилов риби. На порушника склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, сітне знаряддя вилучили. Матеріали справи направлять в суд для притягнення порушника до відповідальності.

Нагадуємо, що з 15 серпня на Волині розпочалася заборона на вилов раків з метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки. За вилов раків під час заборони передбачили покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 гривень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024