«Відео-резюме популярне серед роботодавців», – директор Волинського центру зайнятості

29 Березня 2018, 18:36
1208

На Волині надзвичайно популярним серед роботодавців є відео-резюме.

Про це стало відомо під час засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості у Волинській облраді в середу, 28 березня.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк зазначив, що керівництво та працівники обласного центру зайнятості активно реалізовують та впроваджують електронні черги попереднього запису громадян. Тож, кожен безробітний, перейшовши за відповідним посиланням, може обрати зручні для себе день та час, аби не вистоювати у живих чергах, а натомість – безперешкодно проконсультуватися з необхідним спеціалістом.

«Це – хороший спосіб дати можливість праценаймачу не тільки прочитати про людину основні тези біографії чи характеристики, але й відчути потенційного працівника. Зрозуміти, готовий він працювати, чи ні, – підкреслив керівник обласного центру зайнятості», – наголосив він.

Такий інструмент, як проведення онлайн-співбесід безробітних із роботодавцями, на думку Романа Романюка, себе виправдовує, адже значна кількість українських компаній у пошуках вузькопрофільних спеціалістів комунікували з потенційними кандидатами за допомогою відео-зв’язку, не змушуючи їх долати сотні кілометрів.

«У разі ж успішно проведеної співбесіди, їх  безпосередньо запрошували до себе на стажування чи живе спілкування. До слова, 80 % із тих 200 осіб, котрі спілкувалися з потенційними працедавцями, уже забезпечені хорошими робочими місцями», – цитує директора центру зайнятості відділ інформаційної політики Воилнської ОДА.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024