Фонд «МХП-Громаді» та «МХП-Баффало» підтримали освітній простір для дітей і дорослих ВПО у Луцьку

21 Серпня 2023, 15:52
Фонд «МХП-Громаді» та «МХП-Баффало» підтримали Освітній простір для дітей і дорослих ВПО у Луцьку Реклама 512
Фонд «МХП-Громаді» та «МХП-Баффало» підтримали Освітній простір для дітей і дорослих ВПО у Луцьку

Фонд «МХП-Громаді» разом з «МХП-Баффало» долучилися до підтримки проєкту «Освітній простір для дітей і дорослих ВПО» у місті Луцьк, мета якого створити комфортний, інтерактивний освітній простір, обладнати його необхідною технікою, зручними меблями, навчальними матеріалами.

Про це інформує Агроіндустріальний холдинг «МХП», передає Бізнес.Район.

На облаштування простору виділили 295 тисяч гривень. За ці кошти придбали столи, мультимедійну панель, ноутбук, настільні лампи, фліпчарт та навушники.

Освітній простір – це ініціатива «Центру допомоги ВПО в «Адреналін Сіті» (Луцьк), у якому сьогодні проживає 70 дорослих і 30 дітей. Її реалізовують в межах проєкту партнерства «CharityMatch. Перезавантаження», що фінансується Благодійним фондом «МХП-Громаді» спільно з Фондом «Zagoriy Foundation».

«Для внутрішньо переміщених людей однією з найбільших проблем є проблема адаптації до нового середовища. Для дітей – ще й інтеграція в новому закладі освіти, налагодження комунікації з учителями та однолітками. На якість навчання та адаптацію до нових умов також впливає наявність гаджетів, інтернет-зв’язку та окремого місця для дистанційного навчання дитини», – розповідає Тетяна Репницька, керівниця ГО Технопарк «Центр Медичних Інновацій» та «Освітнього простору для дітей і дорослих ВПО».

Для того, щоб вирішити ці труднощі й ініціювали цей простір.

«Партнерство та співпраця – важливий елемент функціонування таких просторів. Цей освітній простір – місце, де діти зможуть навчатись, робити домашні завдання, грати в настільні ігри із новими друзями та відвідувати майстер-класи, щоб мати можливість розвиватися та отримувати освіту навіть перебуваючи далеко від дому», – відзначила менеджерка фонду «МХП-Громаді» Ольга Махновець. 

Це вже другий сезон CharityMatch, перший досить успішно зарекомендував себе ще до війни. Zagoriy Foundation спільно з Фондом «МХП-Громаді» 2021 року оголосили програму для некомерційного сектору – Charity Match, мета якої підвищити спроможність організацій створювати більш ефективні та результативні фандрейзингові кампанії.

Тоді підтримали 10 ініціатив, з яких п’ять ініціатив дофінансував Фонд, решту – Zagoriy Foundation. Цього року Фонд дофінансував дві ініціативи на загальну суму 600 тисяч гривень.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024