Через «Устилуг» незаконно хотіли вивезти 70 тисяч євро

22 Серпня 2023, 09:03
Через «Устилуг» незаконно хотіли вивезти 70 тисяч євро 312
Через «Устилуг» незаконно хотіли вивезти 70 тисяч євро

Волинські митники на посту «Устилуг» зупинили протизаконне вивезення за кордон 70 тисяч євро.

Про це інформує Державна митна служба України.

Дві родички виїжджали з України в одному авто смугою руху «зелений коридор». Під час усного опитування заявили, що мають при собі кожна до 10 тисяч євро, а на обох – 20 тисяч.

Проте, як виявилося у ході повного митного огляду їхнього багажу, у транспортному засобі переміщали загалом 90 тисяч євро. У валізах туристок вживаний одяг та інші особисті речі були пересипані банкнотами Євросоюзу. 

За курсом НБУ «надмір» валюти у 70 тисяч євро становить майже 2,8 мільйона гривень. Їх тимчасово вилучили як доказ у справі. Відповідно до ч.1 ст. 471 Митного кодексу України, недекларування валютних цінностей, що переміщують громадяни через митний кордон України, у сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20% суми, що перевищує дозволену.

«Тож учергове нагадаємо вимоги українського законодавства: через кордон без письмового декларування дозволено переміщати готівкову валюту чи банківські метали, сума яких не перевищує еквіваленту 10 тисяч євро на особу. Усе, що більше, декларується на «червоному коридорі», – про це йдеться в повідомленні.

До письмової декларації додають документи, які підтверджують законність походження валютних цінностей. Бланки Декларації, які заповнює Декларант у такому випадку, затвердженні постановою Кабінету Міністрів України від 27.02.2019 року «Про деякі питання транскордонного переміщення фізичними особами валютних цінностей» та можуть бути роздруковані та заповненні Декларантом завчасно.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024