«Місто змін» запрошує на безкоштовне навчання з реалізації соціальних проєктів

22 Серпня 2023, 18:11
«Місто змін» запрошує на безкоштовне навчання з реалізації соціальних проєктів 283
«Місто змін» запрошує на безкоштовне навчання з реалізації соціальних проєктів

«Моє місто» — організація, яка допомагає проактивним українцям реалізовувати суспільно корисні ініціативи, запрошує громадські організації та активістів на навчання в акселераторі з краудфадингу «Місто змін», який допоможе реалізувати власний соціальний проєкт.

Що таке «Місто змін»

«Місто змін» — це 3-місячна безкоштовна навчальна програма від команди “Моє Місто” для громадських організацій, які вже понад 8 років об’єднують українське суспільство навколо ідеї краудфандингу соціальних проєктів.

Що таке краудфандинг? Колективне співфінансування проєктів людьми, яким сподобалась ідея автора. За час існування платформи «Моє Місто» вдалося реалізувати 161 проєкт, а на їхню реалізацію зібрано понад 16 мільйонів гривень! 

«Як це вдалося? Завдяки підтримці тисяч доброчинців, яким зрезонували авторські проєкти і вони долучилися до збору коштів для їх запуску. Маленькі внески роблять велику справу. Ми не можемо змінити свідомість суспільства, але можемо масштабувати те, що вміємо найкраще, — підтримувати змінотворців», — каже Сергій Лукачко, керівник «Моє Місто» та GladPet.

«Місто змін» — акселератор з краудфадингу, який включає:

  • лекції,

  • воркшопи,

  • регулярні менторські консультації, 

  • запуск краудфандингових кампаній на платформі “Моє Місто”,

  • збір коштів на соціальні проєкти та їх безпосередню реалізацію учасниками. 

Мета акселератору — допомогти проактивним українцям у втіленні їх суспільно корисних ідей.

Навчання буде проходити онлайн, тож долучитися зможуть люди з будь-яких куточків України. Акселератор “Місто змін” реалізовується за підтримки Європейского фонду за демократію (EED), групи IT-компаній Netpeak Group та Української Волонтерської Служби, а також за інформаційної підтримки Дія.Освіта.

Хто може подати заявку на участь

Акселератор краудфандингу «Місто змін» створено для неприбуткових організацій та громадських активістів, які хочуть реалізувати свої соціальні проєкти шляхом колективного фінансування.

Умови участі:

  • команда складається з щонайменше 3 людей;

  • команда має власну громадську організацію або дружню ГО, яка допоможе з документальним супроводом;

  • проєкт команди неприбутковий, неполітичний, неадресний та відповідає чинному законодавству України.

Перевага надаватиметься сталим проєктам, які вирішують системно соціальні проблеми в сфері екології, культури, гуманітарної допомоги, розвитку волонтерства та інтеграції евакуйованих українців у приймаючі громади.

Щоб податися — потрібно просто заповнити заявку за посиланням.

Набір триватиме до 6 вересня 2023.

«Разом з партнерами проєкту, досвідченими лекторами та менторами ми хочемо допомогти громадським організаціям та активістам комунікувати та менеджерити свої проєкти так, щоб вони отримували достатньо підтримки для їх реалізації. Завжди є люди, які готові стати частиною суспільно корисної справи, залишається «найпростіше»: кристалізувати ідею та знайти однодумців», — ділиться Наталя Попова, програмна менеджерка «Місто змін».

Детальніше про «Моє місто»

«Моє Місто» — неприбуткова громадська організація, яка допомагає проактивним українцям реалізовувати суспільно корисні ініціативи шляхом колективного фінансування проєктів (краудфандингу). І є частиною корпоративно-соціальної відповідальності групи IT-компаній Netpeak Group.

Створена як локальна ініціатива у 2016 році в Одесі та на сьогодні активна і в інших регіонах. Один з успішних проєктів, реалізованих за підтримки «Моє Місто», які продовжують свою роботу навіть під час повномасштабної війни, — це GladPet, чия діяльність сфокусована на системному вирішенні проблеми безпритульних тварин та гуманітарній допомозі притулкам. 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024