Мінекономіки запрошує місцеві громади до співпраці над новою редакцією закону про закупівлі

24 Серпня 2023, 12:10
Мінекономіки запрошує місцеві громади до співпраці над новою редакцією закону про закупівлі 810
Мінекономіки запрошує місцеві громади до співпраці над новою редакцією закону про закупівлі

Мінекономіки розробляє нову редакцію Закону «Про публічні закупівлі», яка дозволить учасникам зробити їх більш ефективними, і запрошує органи місцевого самоврядування (ОМС) до співпраці.

Про це зазначила заступниця міністерки економіки України Надія Бігун під час консультацій з вирішення проблемних питань у сфері публічних закупівель за участю ОМС, передає Бізнес.Район.

«Система закупівель – еволюційний процес, кожен закупівельний цикл треба покращувати, займатися цим системно і долучати громади до цього процесу. Закон «Про публічні закупівлі» визначає механізм дій, а все решта залежить від майстерності і фаховості команди фахівців, які займаються закупівлями», – зазначила Надія Бігун.

Вона наголосила на необхідності ОМС належно інформувати громадськість щодо мети закупівель, звітувати про результати, дотримуватись міжнародних стандартів.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан зазначив, що співпраця в системі державних закупівель Асоціації міст України з Мінекономіки та за підтримки Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України є системною, важливим є обмін досвідом і кращими практиками, максимальне розширення кола органів місцевого самоврядування, які зможуть використовувати публічні закупівлі на користь громадам.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024