Уряд спростив ввезення в Україну незареєстрованих сортів рослин

28 Серпня 2023, 17:10
Уряд спростив ввезення в Україну незареєстрованих сортів рослин 375
Уряд спростив ввезення в Україну незареєстрованих сортів рослин

Кабмін ухвалив Постанову №917 «Про затвердження Порядку видачі або відмови у видачі, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням». 

Документ підготувало Міністерство аграрної політики та продовольства України. Про це йдеться на сайті установи.

Постановою виконують євроінтеграційні зобовʼязання України про надання можливості підприємцям використовувати невелику кількість насіння і садивного матеріалу незареєстрованих сортів для наукових цілей або селекційної роботи.

Згідно з Постановою, встановлюється відповідна процедура видачі або відмови, переоформлення, анулювання підтвердження на ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин та контролю за їх використанням.

Також затвердили форму заяви про видачу підтвердження та ввезення в Україну зразків насіння і садивного матеріалу сортів рослин, не внесених до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення, селекційних, дослідних робіт і їх експонування.

Контроль за використанням зразків насіння і садивного матеріалу здійснюється Держпродспоживслужбою.

Попередню постанову №691 від 2016 року, якою врегульовувався порядок видачі Держспоживслужбою  підтверджень на ввезення та вивезення з України зразків насіння і садивного матеріалу Кабінет Міністрів визнав такою, що втратила чинність.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024