На Волині майже 98% декларацій платників податків подають через електронний кабінет

04 Вересня 2023, 16:07
На Волині майже 98% декларацій платників податків подають через електронний кабінет 549
На Волині майже 98% декларацій платників податків подають через електронний кабінет

За підсумками січня-серпня 2023 року платники податків Волині подали в електронному вигляді майже 303 тисячі декларацій. Це 97,9% від загальної кількості звітів, що надійшли на опрацювання фахівців ДПС.

Про це повідомили волинські податківці, передає Бізнес.Район.

Звітування в електронно вигляді – сервіс, що нині однаково популярний серед платників податків фізичних та юридичних осіб, оскільки дистанційне подання звітності – більш сучасна форма взаємодії з контролюючими органами, – констатують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зручність інформаційних сервісів ДПС, зокрема функціональні можливості Електронного кабінету дозволяють на якісно новому рівні спілкуватися з податковою службою та виконувати податкові зобов’язання без особистого контакту з податковим інспектором. Цей момент важливий, оскільки виключає суб’єктивний чинник, відтак – корупційні ризики, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Державна податкова служба систематично вивчає потреби платників податків і постійно працює над удосконаленням функцій і сервісів Електронного кабінету, втілюючи найкращі інформаційні рішення.  

«Зокрема, пропонуємо дізнатися про сплату податків через Електронний кабінет із тематичних презентаційних матеріалів за посиланням: http://tax.gov.ua/media-tsentr/prezentatsiyni-materiali/673061.html», – йдеться в повідомленні.

 

Довідково: З початку року волинські податківці отримали на опрацювання 309,5 тисячі звітів, з яких майже 303 тисячі – в електронному вигляді.

Нагадаємо, що ДПС запропонувала бізнесу сучасне та безоплатне програмне рішення (ПРРО), що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.

Це програмне рішення розміщене у відкритому доступі на відповідних цифрових платформах.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024