НАЗК виявило необґрунтовані активи посадовців із Закарпаття

08 Вересня 2023, 16:10
НАЗК виявило необґрунтовані активи посадовців із Закарпаття 1169
НАЗК виявило необґрунтовані активи посадовців із Закарпаття

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) під час проведення моніторингу способу життя виявило ознаки необґрунтованості активів у голови однієї з сільських рад Закарпаття, а також у посадовця одного з місцевих сервісних центрів МВС в Закарпатській області.

Про це інформує пресслужба НАЗК.

Зокрема, посадовець сервісного центру та члени його сім’ї набули у 2020 році активів на понад п’ять мільйонів гривень (придбали два автомобілі, здійснили пайові внески до житлово-будівельного кооперативу та збільшили на кінець року розмір наявних грошових активів).

Посадовець пояснив, що майно придбали за кошти, зароблені ним і дружиною упродовж 2019 року. Проте отримана під час моніторингу способу життя інформація свідчить, що він та його родина не мали достатньо коштів із законних джерел на набуття зазначених активів.

НАЗК направило до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) матеріали щодо звернення до суду з позовом про визнання активів на близько 4,3 мільйона гривень необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави.

Національне агентство також виявило на 2,3 мільйона гривень необґрунтованих активів у голови однієї з сільських рад Мукачівської територіальної громади. У 2022 році його дружина придбала житловий будинок та земельну ділянку загальною вартістю близько 2,6 мільйона гривень.

Проте, у декларації за попередній рік голова не вказав залишків грошових активів. Загальний дохід його сім’ї із законних джерел за останні 24 роки не дозволяє заощадити суму, достатню для набуття коштів на придбання зазначеної нерухомості. Правом підтвердити законність походження коштів на придбання майна голова та його дружина не скористалися.

Матеріали для звернення до суду з позовом про визнання активів сільського голови на 2,3 мільйона гривень необґрунтованими та стягнення їх в дохід держави НАЗК направило до САП.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024