Гостям із Львівщини та Закарпаття розкажуть, як влада на Волині співпрацює з місцевим бізнесом

11 Вересня 2023, 11:05
Гостям із Львівщини та Закарпаття покажуть місцеві підприємства, індустріальні парки й фермерські господарства Волині 507
Гостям із Львівщини та Закарпаття покажуть місцеві підприємства, індустріальні парки й фермерські господарства Волині

За підтримки «U-LEAD з Європою» 11-15 вересня 2023 року відбуватиметься навчальний візит для представників громад Львівщини та Закарпаття, які вивчатимуть досвід своїх колег з Волині.

Про це повідомляють у регіональному офісі U-LEAD у Волинській області.

За словами керівника регіонального офісу Анатолія Пархом’юка, це перша навчальна поїздка в офлайн форматі за останні кілька років, яку організують в «U-LEAD з Європою» для представників територіальних громад.

«Мета цього візиту на прикладі територіальних громад Волинської області ознайомити учасників із успішними практиками підтримки розвитку підприємництва у сільській місцевості. Вивчатимуть досвід із залучення нового бізнесу у громаду та співпраці з представниками місцевого бізнесу задля розвитку інфраструктури територіальних громад. Такий досвід є дуже важливим в наш час, тому ним потрібно ділитися з іншими громадами та шукати можливі шляхи для спільного розвитку», – розповів Анатолій Пархом’юк.

Учасники візиту побувають в трьох територіальних громадах Волині – Нововолинській, Прилісненській та Устилузькій. У громадах гості із Закарпаття та Львівщини оглянуть місцеві підприємства, індустріальні парки, фермерські господарства та комунальні підприємства.

Під час поїздки акцентуватимуть на найкращих практиках взаємодії органів місцевого самоврядування з бізнесом та їхніх спільних проєктах. Також учасники візиту ознайомляться з роботою релокованого бізнесу, який переніс свої потужності в громади Волині.

Нагадаємо, що за підтримки «U-LEAD з Європою» Устилузька громада напрацювала програму розвитку продовольчої безпеки та реалізовує проєкт  в галузі молочного тваринництва.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування.

U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024