Лідерам місцевого самоврядування Устилузької громади розповіли про податкові новації

11 Вересня 2023, 13:10
Лідерам місцевого самоврядування Устилузької громади розповіли про податкові новації 436
Лідерам місцевого самоврядування Устилузької громади розповіли про податкові новації

Фахівці Володимирської державної податкової інспекції зустрілися з керівниками та старостами Устилузької міської територіальної громади. Темою зустрічі стали податкові новації  Закону №3219.

Про це повідомили волинські податківці.

Представниці Володимирської ДПІ Надія Демчук і Марта Татарина розповіли лідерам місцевого самоврядування про положення Закону № 3219 і запропонували учасникам зустрічі долучитися до інформаційно-роз’яснювальної кампанії ДПС щодо застосування РРО/ПРРО малим бізнесом.

«Всі податкові інспекції області пропонують бізнесу консультації та тренінги з питань роботи з ПРРО ДПС. У податковій службі працівники допомагають підприємцям із налаштуванням програмного РРО і консультують щодо практичних моментів проведення готівкових розрахунків. Кожен, хто хоче працювати з ПРРО ДПС,  швидко набуває необхідних навичок і вмінь», – наголосила Надія Демчук.

Саме зараз представникам малого бізнесу варто подбати про реєстрацію РРО/ПРРО, – наголошують у Володимирській ДПІ.  

З 1 жовтня 2023 року за непроведення розрахункових операцій під час продажу товарів і надання послуг податкова має право штрафувати, зокрема підприємців-спрощенців (за винятком І групи).

З переліком відповідальних осіб, у яких можна отримати консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО, варто ознайомитися за посиланням на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновили положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024