Уряд розширив механізми ввезення для розмноження насіння сортів

13 Вересня 2023, 17:12
Насіння 468
Насіння

Уряд затвердив порядок ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу, що відсутні в Реєстрі сортів рослин України, але внесені до переліку сортів рослин Організації економічного співробітництва та розвитку.

Документ підготувало Міністерство аграрної політики та продовольства України, йдеться на сайті установи.

Постанову ухвалили відповідно до виконання Україною міжнародних зобов’язань щодо забезпечення дотримання насіннєвих схем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Документом затвердили умови та процедури ввезення насіння та садивного матеріалу сорту, зокрема:

  • підтвердження відомостей про сорт, які містяться у Переліку сортів рослин ОЕСР, тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна. Отримання згоди від компетентного органу країни реєстрації сорту на розмноження насіння;
  • ввезення на територію України насіння і садивного матеріалу сорту, не занесеного до Державного реєстру сортів рослин, придатних до поширення, але внесеного до Переліку сортів рослин ОЕСР, тих сільськогосподарських рослин, до схем сортової сертифікації яких приєдналася Україна, розмноження та вивезення його за межі держави.

Порядок ввезення насіння та садивного матеріалу сортів за посиланням. 

Попередню Постанову Кабінету Міністрів України від 2016 року № 762, якою врегульовувався Порядок ввезення на територію України та вивезення за її межі незареєстрованого насіння і садивного матеріалу, Кабінет Міністрів визнав такою, що втратила чинність.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024