Про обов’язок працювати з РРО/ПРРО волинські податківці повідомили понад чотири тисячі підприємців

26 Вересня 2023, 11:00
Про обов’язок працювати з РРО/ПРРО волинські податківці повідомили понад чотири тисячі підприємців 368
Про обов’язок працювати з РРО/ПРРО волинські податківці повідомили понад чотири тисячі підприємців

Упродовж серпня-вересня 2023 року волинські податківці провели 1010 особистих зустрічей із представниками малого бізнесу та спілкувалися телефоном із майже трьома тисячами підприємців із питань виконання вимог Закону № 3219.

Про це повідомили волинські податківці.

Така превентивна комунікація з бізнесом, зокрема щодо застосування РРО/ПРРО під час здійснення підприємницької діяльності, повинна запобігти застосуванню штрафних санкцій із 1 жовтня поточного року, – наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують платникам податків не зволікати з налаштуванням касової техніки для обліку розрахункових операцій. 

Про особливості повернення на «довоєнну» систему оподаткування під час інформаційно-роз’яснювальних заходів волинським підприємцям розповідають фахівці податкового аудиту, оподаткування фізичних осіб, контролю за обігом підакцизних товарів Головного управління ДПС у Волинській області та державних податкових інспекцій, які наголошують, що відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закону) – відновили. 

Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовувати фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі. З переліком відповідальних осіб, які надають консультаційну допомогу щодо застосування ПРРО ДПС, можна ознайомитися за посиланням .на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Нагадаємо, що  Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024